Zachęcamy wszystkich do polubienia naszych stron za pomocą przycisków Google+, Twitter i Facebook. Dodatkowo jeśli jeszcze nie lubisz naszego profilu na Facebooku nie może Cię tam zabraknąć! Powiedz o nas także swoim znajomym. Niech oni też nas polubią jeśli tylko lubią storczyki. Przekroczyliśmy liczbę 1000 fanów na Facebooku! Bądź wśród nich Smile

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Phalaenopsis Princess Kaiulani x Phalaenopsis Spica 5 5 4

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down Wiadomość [Strona 1 z 1]

Joane 

Storczyka tego otrzymałam w połowie lipca 2010. Był przeznaczony na wyrzucenie, gdyż nie posiada stożka wzrostu. Licząc na to, że kiedyś wypuści keiki przygarnęłam go. Miał 3 uśpione pędy kwiatostanowe.
Przesadziłam go do mojej ulubionej mieszanki seramisu z korą. Stoi na zachodnim parapecie. Pod koniec września zaczął przedłużać dwa pędy. Na koniec października były widoczne pąki.

Obecnie ma 3 kwiatki rozwinięte i wydają delikatny zapach.

Neska 

Miło, że rwie się do życia, piękny jak cukiereczek. Może po kwitnieniu wypuści keiki, jako zastępstwo stożka wzrostu? Ciekawe, jak się potoczy jego rozwój Very Happy .

Joane 

Neska też czekam na keiki. Mam nadzieję, że kiedyś na końcu pędu, gdy przestanie tworzyć kwiaty wypuści keiki. Zobaczymy? Very Happy

Carmella 

Bardzo słodko niespodzianka, trzymam kciuki za keiki Wink

Joane 

Na keiki przyjdzie jeszcze poczekać, ale teraz cieszy kwiatami i zapachem.

Jolusia 

Joane gratuluję pięknego i obfitego kwitnienia no i oczywiście zapachu.

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry Wiadomość [Strona 1 z 1]

Orchids Wiki 2009-2012 • Made in Poland • Site powered by Forumotion

Free forum | © PunBB | Free forum support | Kontakt z | Report an abuse | Create your blog