Zachęcamy wszystkich do polubienia naszych stron za pomocą przycisków Google+, Twitter i Facebook. Dodatkowo jeśli jeszcze nie lubisz naszego profilu na Facebooku nie może Cię tam zabraknąć! Powiedz o nas także swoim znajomym. Niech oni też nas polubią jeśli tylko lubią storczyki. Przekroczyliśmy liczbę 1000 fanów na Facebooku! Bądź wśród nich Smile

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Phalaenopsis Mini Mark 5 5 6

Idź do strony : 1, 2, 3, 4  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down Wiadomość [Strona 1 z 4]

Phalaenopsis Mini Mark
on 18.11.09 13:03

Jolusia 

Phalaenopsis Mini Mark ładna i łatwa hybryda w uprawie lubiąca ciepłe warunki klimatyczne, w których temperatury dochodzą do 28 stopni C.

Aby roślinę zmobilizować do kwitnienia należy zmniejszyć temperaturę do 16 stopni C ,czasami to pomaga, jednak nie zawsze. Trzeba jednak pamiętać, że tak niska temperatura może być tylko przez krótki czas utrzymywana.

Podlewać należy obficie co wynika z moich doświadczeń. U mojej rośliny korzenie są zawsze zielone. W czasie upałów można roślinę spryskiwać uważając na to, aby do stożka wyrostu nie dostała się woda.

Przy nawożeniu obowiązuje zasada - mniej a częściej.

Moją roślinę mam już około 5 lat i kwitnie licznie co roku dwoma pędami.

Podłoże które używam to na dnie doniczki włókno kokosowe i reszta to średnia kora z niewielką ilością sphagnum. Stoi na południowym oknie.

Carmella 

Obok equestrisa var alba to jest drugi storczyk , który na pewno do mnie zawita. Słodkie są te biało-pomarańczowe kwiatuszki.

Re: Phalaenopsis Mini Mark
on 19.11.09 13:38

Jolusia 

Niektórzy nawet twierdzą, że on pachnie jednak ja jeszcze niczego nie wyczułam Crying or Very sad

on 21.11.09 19:08

Jolusia 

Dziś przy kąpieli moich pupilków odkryłam u Phalaenopsis Mini Mark dwa pędziki więc się zapowiada interesująco clap

Orchids Wiki 

Gratulacje clap Mój zaczyna zawiązywać pąki już powoli.

on 04.12.09 17:10

Carmella 

A to mój Mareczek, a właściwie 3 Mareczki, bo w doniczce są dwie rośliny, z czego jedna wytworzyła basal keiki. Już nie mogę się doczekać piegowatych kwiatuszków.

on 10.03.10 16:16

Carmella 

Pączki u mojego MiniMarka

on 10.03.10 17:08

Argulina
Piękne te WASZE MM ciągle mam ochotę na kupno tego cuda i ciągle coś mi nie wychodzi ale jak mawiają co się odwlecze to nie uciecze Smile

Carmello pięknie nazwałaś swojego MM mam sentyment do tego imienia Smile ale dużo pączusiów Smile

Storczyki Wiki Widząc Twój okaz nie sposób powiedzieć coś niesamowitego urzekającego efektownego , widać że nawóz jest naprawdę rewelacyjny

on 12.03.10 16:51

Jolusia 

Mój Phalaenopsis Mini Mark kwitnie nieustannie, ach te kropki haha

on 25.03.10 20:03

Carmella 

Niedługo rozkwitnie Smile

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry Wiadomość [Strona 1 z 4]

Idź do strony : 1, 2, 3, 4  Next

Orchids Wiki 2009-2012 • Made in Poland • Site powered by Forumotion

Free forums | © PunBB | Free forum support | Kontakt z | Report an abuse | To have a free blog