Zachęcamy wszystkich do polubienia naszych stron za pomocą przycisków Google+, Twitter i Facebook. Dodatkowo jeśli jeszcze nie lubisz naszego profilu na Facebooku nie może Cię tam zabraknąć! Powiedz o nas także swoim znajomym. Niech oni też nas polubią jeśli tylko lubią storczyki. Przekroczyliśmy liczbę 1000 fanów na Facebooku! Bądź wśród nich Smile

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Sophrolaeliocattleya Jewel Box 5 5 1

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down Wiadomość [Strona 1 z 1]

Smoczyca
Slc. Jewel Box jest u mnie od roku. Kupiona w maju, kwitnąca. Lato (czerwiec- wrzesień) spędzone pod chmurką, podlewana deszczówką. Po przeniesieniu do domu postawiłam ją na parapecie zachodniego okna. W pomieszczeniu tym w nocy temperatura spada do ok 15 stopni. Wilgotność-nie mierzyłam, ale przypuszczam, że "skandaliczna" Very Happy Zimą bardzo oszczędnie podlewana wodą destylowaną, aż do momentu pojawienia się pąków w pochewkach. Efekt...sami oceńcie. Ja osobiście uwielbiam intensywną czerwień na tle zieleni hejka

Neska 

Cudowna jest ta soczysta czerwień, rzadko z resztą u storczyków spotykana! Bardzo obfite kwitnienie, gratuluję Very Happy .

Cattleya
Cudowna, mówi Cattleya Very smile

Carmella 

Jest naprawdę wspaniała.

haliso
Piękny , niespotykany kolor - efekt cudny...

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry Wiadomość [Strona 1 z 1]

Orchids Wiki 2009-2012 • Made in Poland • Site powered by Forumotion

Free forum | © PunBB | Free forum support | Kontakt z | Report an abuse | Create your own blog