Zachęcamy wszystkich do polubienia naszych stron za pomocą przycisków Google+, Twitter i Facebook. Dodatkowo jeśli jeszcze nie lubisz naszego profilu na Facebooku nie może Cię tam zabraknąć! Powiedz o nas także swoim znajomym. Niech oni też nas polubią jeśli tylko lubią storczyki. Przekroczyliśmy liczbę 1000 fanów na Facebooku! Bądź wśród nich Smile

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Uprawa "mini" Phalaenopsis 5 5 5

Idź do strony : 1, 2, 3  Next

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down Wiadomość [Strona 1 z 3]

Uprawa "mini" Phalaenopsis
on 28.03.10 17:35

Cattleya
Mam pytanie do posiadaczek i posiadaczy mini Falków:

Jak je uprawiacie? Czy tak samo jak normalne hybrydy Phalaenopsis? Czy potrzebna jest im wyższa wilgotność i podłoże z mchu?

Mam też pytanie co do cen: Jak one wyglądają u Was?

Anna
Za mini płaciłam od 14,99 do 29,99 Sad dość drogo, ale mają zdrowe, ładne korzenie, a to podstawa...chyba...Rosły w mchu, więc je przesadziłam do drobnego podłoża dla storczyków-szybciej przesycha i trudniej zalać... Smile

Orchids Wiki 

Ja uprawiam zarówno w mchu kilka sztuk, jak i kilka sztuk w podłożu.

Warunki dokładnie takie same jak dla wszystkich hybryd sklepowo-kwiaciarnianych Phalaenopsis.

Ceny:
Przekwitnięte 5zł najmniej na giełdzie kwiatowej.
Kwitnące od 9zł na giełdzie do 49zł w kwiaciarniach.

Anna
Ja kupuję w LM, a tam niestety nie jest tanio... Sad

A oto moje maleństwa już w nowych domkach wesołek

Neska 

W lubelskim OBI są stale po 33zł, kupiłam z przeceny, ale z kwiatami po 7zł, u mnie kwitły jeszcze bardzo długo. Rosną w zwykłym, grubym podłożu, wypuszczają zdrowe listki, 0 problemów.

Cattleya
Dziękuję za informacje Very smile Będę próbowała dalej, bo mini Falki strasznie mi się podobają Very smile Uśmierciłam już 4, ale się nie poddaję- skoro normalne Phalaenopsis, a mam ich około 30 sztuk rosną bardzo dobrze to małe w końcu też Very smile

Neska 

Proszę, jakie ma mój malutki zdrowe i grube korzonki, a wcale go nie rozpieszczam. Listek rośnie w oczach.

Joane 

Ja również posiadam kilka sztuk i stoją razem z dużymi. Obecnie dwa kwitną i trzeci ma pączki. Nie mam z nimi żadnych problemów. Very Happy

Cattleya
Jednak skuszę się na mini Falka hejka

Został zamówiony w kwiaciarni, teraz tylko czekać, będzie po świętach wesołek

Joane 

Cattleya, nasunęło mi się pytanie? O jaką miniaturkę Ci chodzi? Bo są takie co mają tylko kilka centymetrów i te średnie ok. 20-25 cm.

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry Wiadomość [Strona 1 z 3]

Idź do strony : 1, 2, 3  Next

Orchids Wiki 2009-2012 • Made in Poland • Site powered by Forumotion

Free forum | © PunBB | Free forum support | Kontakt z | Report an abuse | Free blog